Wrzesień 10 2010 05:09:40        
Strona głównaForumGaleria DownloadWymianaSzukaj
Trinity Blood ť Inne anime/manga ť Horrory
Kuroshitsuji
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się Regulamin Forum FAQ Użytkownicy Dzisiejsze posty Szukaj

Drukuj temat

Kuroshitsuji
by: Woolfred, 15-02-2010 06:17 (#1)

Dobrze, czas w końcu umieścić tutaj zamierzoną treść wink treść dotyczącą bardzo popularnej ostatnio serii anime. Tak... właśnie tak - Kuroshitsuji.

img535.imageshack.us/img535/8986/kuro.jpg

Anglia - czas wiktoriańskie, największym potentatem przemysłu zabawkarskiego w Anglii jest firma Phantomhive. Na jej czele stoi obecna głowa rodu, czyli Ciel Phantomhive - cyniczny, wyjątkowo inteligentny, momentami można by powiedzieć wręcz wyrachowany... chłopiec. Ciel Phantomhive - 12-sto letni chłopak, jest obecnie jedynym żyjącym członkiem rodziny, mieszkając w rodowej posiadłości rządzi , należąca wcześniej do swego ojca firmą, a także... w tajemnicy służy Jej Królewskiej mości, wypełniając trudne, ważne dla kraju misje. Chłopcu wydatnie pomaga jego prywatny lokaj - Sebastian Michaelis - człowiek o wielu talentach. Człowiek? No właśnie... Wokół Ciela trudno jest znaleźć kogoś kto nie skrywałby tajemnicy. Jedną z owych osób jest właśnie Sebastian. Jest wręcz idealnym lokajem, idealnym do bólu. Potrafi zrobić absolutnie wszystko i spełni każdą, choćby najdziwniejszą zachciankę swojego pana. Idealny lokaj - to prawda, tak oddany swemu panu... Wszystko byłoby na prawde wspaniale, gdyby nie fakt, iż lokaj... jest demonem, a jego pan zaprzedał mu dusze w zamian za pomoc.

Kuroshitsuji jest jednym z tych anime, które porywają widza już od pierwszej chwili (w czym wydatnie pomaga obecność bishonenów w różnym wieku...). Wartka akcja oraz doskonałe poczucie humoru sprawiają, iż z utęsknieniem czekamy na następny epizod (oj czekało się, czekało...). Postacie są ciekawe, nietuzinkowe i dobrze zarysowane ( i narysowane wink). Kreska jest przyjemna dla oka, a sceny walk w wykonaniu Sebastiana z użyciem zastawy stołowej... no cóż... grzechem byłoby przegapić wink. Bardzo dużym atutem serii jest design postaci. Ciel jest wyjątkowa mieszanką - chłopięcości, dojrzałości, niewinności, dumy i chłodnej kalkulacji. Jest wyjątkowo dojrzały jak na swój wiek, a przykra przeszłość, dodatkowo czyni tę postać atrakcyjną, sprawiając, iż jest wyjątkowo "przytulna" dla fanek smile (fanów może także ;P). Sebastian z drugiej strony jest modelowym przykładem lokaja, który całkowicie poświęca się swojemu panu. Ma doskonałe maniery i zawsze nienaganny wygląd. Wbrew pozorom jest bardzo bliski młodemu Cielowi, a sam tez czasami zachowuje się, jakby na prawdę mu na swoim panu zależało...
Nie zdradzając końca. Kuroshitsuji zdecydowanie trzeba oglądnąć. Poczucie humoru, ciekawa fabuła, postacie i oprawa muzyczna czynią z niego łakomy kąsek, myślę, iż nie tylko dla kobiet.

Jak dla mnie 4,5/5 - ze względu na momentami nieco pogmatwaną fabułę (lub moją niedoczynność mózgowąwink) POLECAM!

Polecam także mangę, która nadal trwa, a jej fabuła i tak samo ładna jak w anime kreska (jeśli nie ładniejsza) na pewno sprawia przyjemność fanom smile
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

Data rejestracji: 02.12.08
Miejscowość: B-B

RE: Kuroshitsuji
by: Vittorio, 15-02-2010 07:49 (#2)

Kuroshitsuji to jedno z anime czekających na mojej liście "znajdź w końcu czas, zbierz się w sobie i obejrzyj to do końca" embarassed Rzeczywiście, seria miła dla oka, momentami śmieszna, ciekawa, ale no cóż trzeba najpierw mieć trochę czasu i pokonać własne lenistwo żeby to obejrzeć. Natomiast mangę czytam na bieżąco i nie mogę się doczekać następnego rozdziału xD
Awatar
Vittorio

Data rejestracji: 05.05.09
Miejscowość: z kanapy

Poziom ostrzeżeń 0

by: Woolfred, 15-02-2010 08:38 (#3)

Możliwe, ze dlatego, ze czytasz mangę, nie bardzo masz ochotę na anime, tym bardziej, że anime się kończy, więc byłby spoiler. Ja zaczęłam od anime i dopiero potem przeszłam do mangi, więc dooglądałam do końca, tym bardziej, ze wtedy anime jeszcze wychodziło na bieżąco i człowiek czekał na każdy następny epek, szukając co tydzień po necie czy już nie ma wink
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Vittorio, 15-02-2010 11:44 (#4)

Tak właściwie nie jestem do końca pewna od czego zaczełam, bo w środku przerzuciłam się chyba z anime na mangę... czekałam na kolejny odcinek chyba i postanowiłam zobaczyć czy w mandze coś jest a propos następnego odcinka...i skończyło się na tym, że anime niewiele dalej obejrzałam embarassed ale mimo wszystko mam mocne postanowienie popawy mojego stanu znajomości anime smile
Awatar
Vittorio

Poziom ostrzeżeń 0

by: Fioletowooka, 16-02-2010 05:33 (#5)

Oglądałam anime i podczytuję mangę i chyba jednak wolę mangę...chociaż oczywiście i anime miało kilka fajnych fillerów
Awatar
Fioletowooka
Obsessed one.

by: Woolfred, 17-02-2010 08:40 (#6)

To jest fakt, że manga jest na prawdę dobra, ale jak wiadomo bardzo często tak jest. Ciekawą sprawą jest to, że anime kończy się przed zakończeniem mangi - ryzykowne, ale tutaj akurat raczej nie zaszkodzi.
Podobno ma być jakiś drugi season Kuro... O_O
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Vittorio, 17-02-2010 10:06 (#7)

Też słyszałam o tym,że ma być kontynuacja Kuroshitsuji, ale jak na razie to jest chyba jeszcze tylko plotka
Awatar
Vittorio

Poziom ostrzeżeń 0

by: Woolfred, 19-02-2010 11:06 (#8)

Łeee, zapomniałam wspomnieć w opisie o służących Ciela :P Tanaka rządzi!

ale jak na razie to jest chyba jeszcze tylko plotka

też mi się tak wydaje. Widziałam jakąś pseudozajawke wyciągnięta z czyjegoś DVD z innym anime... Nie wiem co oni by tam mogli dać, chyba tylko Sebastiana ze swoją nową ofiarą... czy coś. Gdzieś nawet czytałam nazwiska głównych bohaterów, ale nie brzmiały znajomo.
We wspomnianej pseudozajawce jest Ciel, Sebastian i wszyscy służący jakby przeniesieni w obecne czasy... Pożyjemy, zobaczymy wink
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Vittorio, 21-02-2010 02:29 (#9)

Widziałam jakąś pseudozajawke wyciągnięta z czyjegoś DVD z innym anime...

Ja nie widziałam żadnej zajawki, tylko trafiłam gdzieś na innym forum na temat o kontynuacji. Tam coś wspominali o przedstawieniu niektórych wątków z mangi, których w ogóle nie było w anime. Ja osobiście nie wiem co by tam mogli wsadzić, równie dobrze producent może odbiec od historii przedstawionej w mandze tak bardzo, że wszystkich wbije w fotele ze zdziwienia xD
Awatar
Vittorio

Poziom ostrzeżeń 0

by: Maneki_Neko, 01-03-2010 04:17 (#10)

Z tego co wiem to Kuroshitsuji 2 ma pojawić się w lipcu tego roku.
A oto następcy Ciela i Sebastiana : Alois Trancy i jego sługa Claude Faustus
cdn.myanimelist.net/images/anime/9/20127l.jpg

Edytowane przez Maneki_Neko 01-03-2010 04:26
Awatar
Maneki_Neko
1

Data rejestracji: 17.12.09

Poziom ostrzeżeń 0

by: Woolfred, 11-03-2010 10:19 (#11)

Łoł! no to mamy realne informacje. Dzięki smile Ten nowy Sebastian wygląda troche jak... Sebastian :P
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Vittorio, 12-03-2010 10:27 (#12)

Ten nowy Sebastian wygląda troche jak... Sebastian :P

Ten nowy Sebastian wygląda trochę jakby pod kosiarkę wpadł, ale może tylko ja tak uważam xD
Awatar
Vittorio

Poziom ostrzeżeń 0

by: Woolfred, 28-03-2010 11:47 (#13)

Ten nowy Sebastian wygląda trochę jakby pod kosiarkę wpadł, ale może tylko ja tak uważam

Hmmm... jak teraz patrze to jest strasznie podobny do tego shinigami z nożycami do żywopłotu czy co on tam ma :P Tego takiego poważnego wink
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Vittorio, 29-03-2010 05:40 (#14)

Hmm,gdyby jakiś szalony naukowiec zechciał skrzyżować geny pana z sekatorem i Sebastiana, to pewnie coś podobnego by mu wyszło... Ew. naukowiec mógłby sie okazać lepszym fryzjerem niż ta nieszczęsna istota która obcinała tego pana(zostaje przy stwierdzeniu że to była kosiarka xD)
Awatar
Vittorio

Poziom ostrzeżeń 0

by: Fioletowooka, 29-03-2010 06:51 (#15)

Bo ja wiem, czy szalony naukowiec potrzebny...w mandze spali raz w tym samym pokoju, może takie rzeczy się na odległość sekatora przenoszą.
Mam nadzieję, że bezpłciowo.

Zamknęli anime za szybko, to teraz mają...
Awatar
Fioletowooka
Obsessed one.

by: Woolfred, 01-05-2010 10:26 (#16)

Muszę przyznać, że wydaje mi się, iż druga seria powstała na siłę. Oglądałam ostatnio OAV z Kuro i było świetne, a manga nadal trwa. Mogliby dodać jakąś serię OAV. Widać że ten nowy "Ciel" to jakiś przebojowy paniczyk. 100 razy wolę poważnego Ciela. Taki typ bohatera ma w sobie nieodparty urok. Pewnie z ciekawości zerknę na nowe Kuro, ale to już na pewno nie będzie to samo :|

Zrobiłam osobny temat o Kuroshitsuji 2 link, żeby nie pisać tutaj.

Ostatnio znalazłam fanart z Kuro na którym umarłam xD
Spoiler [ Pokaż/Ukryj ]

Edytowane przez Woolfred 01-05-2010 11:17
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Katherine, 11-05-2010 07:14 (#17)

witam wszystkich :D co do Kuroshitsuji to jest świetne, zwłaszcza rozbrajające teksty Grella do Sebastiana. ja osobiście uwielbiam Undertakera smile a co do powyższego fanarta to...o.O
Awatar
Katherine
Parafianin ;)

Data rejestracji: 11.05.10

Poziom ostrzeżeń 0

by: Woolfred, 06-06-2010 10:44 (#18)

xD Ktoś oglądał OAV? Tam to dopiero Grell szaleje xD i ten wodorost...

Kolejne 2 fanarty, tym razem,,, genialne *_*

Spoiler [ Pokaż/Ukryj ]

Spoiler [ Pokaż/Ukryj ]

Edytowane przez Woolfred 06-06-2010 10:47
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Vittorio, 10-06-2010 06:54 (#19)

Rzeczywiście,te fanarty są świetne xD więcej takich perełek smile a gdzie można obejrzeć ten wspaniały OAV?
Awatar
Vittorio

Poziom ostrzeżeń 0

by: Woolfred, 13-07-2010 02:43 (#20)

Między innymi tu: link.

Edytowane przez Woolfred 13-07-2010 02:44
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

Opcje
Przeskocz do forum:
Forum powered by fusionBoard

Zamawiając usługi, kliknąwszy na ten banner wspierasz naszą stronę!

Copyright © 2008 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie jakichkolwiek materiałów ze strony bez zgody administracji jest zabronione!

Design by Woolfred, based on theme: DX-WOW.