Co myślicie o ścieżce dźwiękowej z anime i jaki jest Wasz ulubiony utwór?
Mnie tylko momentami denerwowała, szczególnie w angielskiej wersji językowej bo podkład był głośniejszy, niż to co mówili O_O, choć to może wina wersji. Ogólnie jednak uważam, ze muzyka jest dobrze dobrana i podkreśla klimat.
Moje ulubione utwory to Reqiem Inori (nawet zapisałam się do fanlistingu ) - jest po prostu prześliczne i tactics - niesamowicie podoba mi się rytm w tym utworze
Requiem Inori... rzeczywiście, soundtrack godny uwagi... śliczny, podkreślający rozpacz Esther i oszołomienie wymieszane z żalem innych postaci. Nic dodać, nic ująć. W dodatku przeżyłam niemałe zaskoczenie, kiedy odkryłam, iż słuchając tego sountracka współczuję Esther! O.o Nie, mam słabość do irytowania się na postacie o spojrzeniu ofiary losu i głosie, jakby bez przerwy jakiś kretyn ciągnął je za włosy. Dlatego było to takie dziwne przeżycie
Innymi ścieżkami dźwiękowymi, które pokochałam, to Kresnik (dynamika, chór ^.^) i Crisis (podobnie ). Oraz jedna, której nie ma na OST I, a OST II nie mogę się doszukać. Arghh, wnerwiające.
Fanlisting...? ;]
Requiem jest śliczne. Pamiętam, gdy po raz pierwszy słyszałam je poza anime, zrobiło na mnie naprawdę spore wrażenie. nagle uświadomiłam sobie, jak to ta sama melodia leciała w tle za każdym razem gdy ktoś umierał... aua.
Ale nie wywołuje we mnie współczucia dla Esther, bo po tym, jak zaczełam od anime, chyba nic nie jest w stanie mnie do niej przekonać. Irytuje mnie. Manga/nowele troche ją zrehabilitowały, ale mimo to...
Bardzo lubię też ścieżkę Rosencreutz Orden (kiedys nawet przestraszyłam tym koleżankę, heheh) - ach te organy, choć w sumie najbardziej kojarzy mi się z jakimś nawiedzonym wesołym miasteczkiem i wspomniane Kresnik.
Cain & Abel jest fajne, bo długie ^^
Hm, OST II, mówisz? *zerka znacząco w stronę działu 'Download'*
A fanlisting Requiem jest zdaje się tutaj --> http://fan.dokkas...
Owszem, jest w dziale Download, ale link jest nieprawidłowy. Dlatego moja ostatnia nadzieja zgasła ;P
Cain & Abel...Nie wywarło na mnie aż takiego wrażenia. Owszem, ładne, ale jakoś nie poruszyło we mnie tego "czegoś".
Fanlisting przeglądnę kiedy indziej, jak net będzie szybciej chodził...
O to tylko mi chodziło. Że całkiem miło się słucha. ^^
Widzisz, nie wiedziałam. Czemu od razy nie przyszłaś z zażaleniem?
Problem jest taki, że te akurat pliki miała Woolfred, a jej nie ma, więc nie bardzo mam jak wrzucić z powrotem.
Ale czekaj. Na komputerze w sumie mam 28 ścieżek bodajże (z openingiem, endingiem i druga wersją Let Me Hear), powinny być jakieś jeszcze?
Niestety nie mam jeszcze dostępu do moich zasobów komputerowych, ale dodałam w downloadzie link z calym OST-em na MU. W późniejszym terminie dodam też linki z mediafire (brak limitów = większa wygoda )
(To właśnie było moje zażalenie Trochę spóźnione, o kilka godzin, no ale! )
Hm, ciekawe jest to, że opening anime się nie zmienił (pomijam zmianę pierwszej zwrotki, oczywiście). Co o tym sądzicie? Lepiej, czy gorzej by było, gdyby zmienili op?
Hm... Mnie w sumie przede wszystkim nudził ending xP Z kolei opening wyglądał na zrobiony na szybkiego - właśnie przez te sceny z anime. No, jak sama powiedziałaś nudnawy
Noo, opening jest straszny i do tego spoilerowy : Na prawdę mogli się bardziej ppostarać, ale cóż... Niestety TB jest produkcją niskobudżetową, co z resztą widać w wielu miejscach :| tyle dobrze, ze muzyka jest fajna.
Przepraszam za ten download.