Wrzesień 10 2010 05:12:52        
Strona głównaForumGaleria DownloadWymianaSzukaj
Trinity Blood ť Trinity Blood ť Anime
Ścieżka dźwiękowa
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się Regulamin Forum FAQ Użytkownicy Dzisiejsze posty Szukaj

Drukuj temat

Ścieżka dźwiękowa
by: Woolfred, 14-02-2009 10:33 (#1)

Co myślicie o ścieżce dźwiękowej z anime i jaki jest Wasz ulubiony utwór?

Mnie tylko momentami denerwowała, szczególnie w angielskiej wersji językowej bo podkład był głośniejszy, niż to co mówili O_O, choć to może wina wersji. Ogólnie jednak uważam, ze muzyka jest dobrze dobrana i podkreśla klimat.

Moje ulubione utwory to Reqiem Inori (nawet zapisałam się do fanlistingu xD) - jest po prostu prześliczne i tactics - niesamowicie podoba mi się rytm w tym utworze smile
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

Data rejestracji: 02.12.08
Miejscowość: B-B

RE: Ścieżka dźwiękowa
by: Solei, 11-10-2009 11:46 (#2)

Requiem Inori... rzeczywiście, soundtrack godny uwagi... śliczny, podkreślający rozpacz Esther i oszołomienie wymieszane z żalem innych postaci. Nic dodać, nic ująć. W dodatku przeżyłam niemałe zaskoczenie, kiedy odkryłam, iż słuchając tego sountracka współczuję Esther! O.o Nie, mam słabość do irytowania się na postacie o spojrzeniu ofiary losu i głosie, jakby bez przerwy jakiś kretyn ciągnął je za włosy. Dlatego było to takie dziwne przeżycie xD
Innymi ścieżkami dźwiękowymi, które pokochałam, to Kresnik (dynamika, chór ^.^) i Crisis (podobnie xD). Oraz jedna, której nie ma na OST I, a OST II nie mogę się doszukać. Arghh, wnerwiające.
Fanlisting...? ;]
Awatar
Solei
1

Data rejestracji: 10.10.09

Poziom ostrzeżeń 0

by: Fioletowooka, 11-10-2009 04:43 (#3)

Requiem jest śliczne. Pamiętam, gdy po raz pierwszy słyszałam je poza anime, zrobiło na mnie naprawdę spore wrażenie. nagle uświadomiłam sobie, jak to ta sama melodia leciała w tle za każdym razem gdy ktoś umierał... aua.
Ale nie wywołuje we mnie współczucia dla Esther, bo po tym, jak zaczełam od anime, chyba nic nie jest w stanie mnie do niej przekonać. Irytuje mnie. Manga/nowele troche ją zrehabilitowały, ale mimo to...

Bardzo lubię też ścieżkę Rosencreutz Orden (kiedys nawet przestraszyłam tym koleżankę, heheh) - ach te organy, choć w sumie najbardziej kojarzy mi się z jakimś nawiedzonym wesołym miasteczkiem i wspomniane Kresnik.

Cain & Abel jest fajne, bo długie ^^

Hm, OST II, mówisz? *zerka znacząco w stronę działu 'Download'*
A fanlisting Requiem jest zdaje się tutaj --> http://fan.dokkas...
Awatar
Fioletowooka
Obsessed one.

by: Solei, 11-10-2009 08:11 (#4)

Owszem, jest w dziale Download, ale link jest nieprawidłowy. Dlatego moja ostatnia nadzieja zgasła ;P

Cain & Abel...Nie wywarło na mnie aż takiego wrażenia. Owszem, ładne, ale jakoś nie poruszyło we mnie tego "czegoś".
Fanlisting przeglądnę kiedy indziej, jak net będzie szybciej chodził...
Awatar
Solei
1

Poziom ostrzeżeń 0

by: Fioletowooka, 11-10-2009 08:52 (#5)

O to tylko mi chodziło. Że całkiem miło się słucha. ^^

Widzisz, nie wiedziałam. Czemu od razy nie przyszłaś z zażaleniem?
Problem jest taki, że te akurat pliki miała Woolfred, a jej nie ma, więc nie bardzo mam jak wrzucić z powrotem.

Ale czekaj. Na komputerze w sumie mam 28 ścieżek bodajże (z openingiem, endingiem i druga wersją Let Me Hear), powinny być jakieś jeszcze?
Awatar
Fioletowooka
Obsessed one.

by: Woolfred, 12-10-2009 12:25 (#6)

Niestety nie mam jeszcze dostępu do moich zasobów komputerowych, ale dodałam w downloadzie link z calym OST-em na MU. W późniejszym terminie dodam też linki z mediafire (brak limitów = większa wygoda wink)
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

by: Solei, 12-10-2009 07:52 (#7)

(To właśnie było moje zażalenie xD Trochę spóźnione, o kilka godzin, no ale! )

Hm, ciekawe jest to, że opening anime się nie zmienił (pomijam zmianę pierwszej zwrotki, oczywiście). Co o tym sądzicie? Lepiej, czy gorzej by było, gdyby zmienili op?

Awatar
Solei
1

Poziom ostrzeżeń 0

by: Fioletowooka, 12-10-2009 08:50 (#8)

Hm. Myślę, że byłoby troche ciekawiej, zwłaszcza że o ile ending całkiem lubię, opening jest nieco...no...nudnawy.

I jeszcze nie poskarżyłabym się, gdyby sekwencje początkową zmienili na co innego niż sceny z samego anime, ale to troche nie temat.

Znalazłaś co chciałaś? smile
Awatar
Fioletowooka
Obsessed one.

by: Solei, 13-10-2009 04:56 (#9)

Hm... Mnie w sumie przede wszystkim nudził ending xP Z kolei opening wyglądał na zrobiony na szybkiego - właśnie przez te sceny z anime. No, jak sama powiedziałaś nudnawy xD

Ano, znalazłam ^^

Edytowane przez Solei 13-10-2009 04:58
Awatar
Solei
1

Poziom ostrzeżeń 0

by: Woolfred, 21-10-2009 08:28 (#10)

Noo, opening jest straszny i do tego spoilerowy : Na prawdę mogli się bardziej ppostarać, ale cóż... Niestety TB jest produkcją niskobudżetową, co z resztą widać w wielu miejscach :| tyle dobrze, ze muzyka jest fajna.
Przepraszam za ten download.
Awatar
Woolfred
Blah... Pasztecik...

Opcje
Przeskocz do forum:
Forum powered by fusionBoard

Zamawiając usługi, kliknąwszy na ten banner wspierasz naszą stronę!

Copyright © 2008 Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie jakichkolwiek materiałów ze strony bez zgody administracji jest zabronione!

Design by Woolfred, based on theme: DX-WOW.